Onderstaande test kun je doen om te weten of je maagzuur tekort of juist te veel hebt

Met baksoda/natriumbicarbonaat

Neem een afgestreken theelepeltje baksoda (natriumbicarbonaat) opgelost in water op je nuchtere maag. Bij voldoende aanmaak van maagzuur ga je vrij snel boeren. Drink dan extra water om het boeren te verminderen. Merk je niets van de inname? Dan heb je mogelijk een maagzuurtekort.

Met citroensap of appelazijn

Neem een eetlepel citroensap/appelazijn met wat water als je last hebt van maagzuur. Als dit de klachten vermindert, heb je een maagzuur tekort.
Wordt het erger dan heb je te veel maagzuur! Let op: doe dit niet als je al vaker last hebt gehad van heftige maagzuur aanvallen. Doe het ook niet als je niet weet of je op de ‘blusmiddelen’ natriumbicarbonaat of kuzu reageert. Beide kun je oplossen in water, roeren en opdrinken bij teveel maagzuur.

 

 

Disclaimer

Deze informatie vervangt geen enkele medische of voedingskundige behandelingen of adviezen. Het is niet bedoeld als therapie, maar als ondersteuning in de breedste zin van het woord. De auteur is niet verantwoordelijk voor eventuele klachten en bijwerkingen. Mensen die deze informatie opvolgen doen dit op eigen risico. De lezer wordt uitdrukkelijk geadviseerd om zich te wenden tot zijn arts als hij/zij twijfels heeft over zijn persoonlijke gezondheidssituatie. Hoewel de informatie met grote zorg en na gedegen onderzoek is samengesteld, stelt de auteur zich niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in deze informatie. Zeker niet als u ook medicijnen gebruikt. Raadpleeg ook dan een deskundige.